Colegio oficial de Químicos y Asociación de Químicos | Bases y convocatoria
16229
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16229,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19319
 

Bases y convocatoria

Bases y Convocatoria

Bases

Les Olimpíades tenen com a objectiu principal estimular la creativitat, augmentar l’ interés dels alumnes cap a l’estudi de les matèries del currículum de secundària, premiar l’esforç a l’excel·lència acadèmica i la de ser un punt de trobada entre els mateixos estudiants de secundària i també entre ells i la…

 

Les de Química començaren en 1995, arran d’un programa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport que contà amb la col·laboració de l’Associació Nacional de Químics d’Espanya i de la Real Societat Espanyola de Química.

 

Les Olimpíades tenen tres fases: la Local, la Nacional i la Internacional i Iberoamericana.  La Local selecciona els representants que poden assistir a la Nacional, d’aquesta, se seleccionen els qui podran assistir a la Internacional i Iberoamericana.

En la Nacional participen els estudiants que han sigut previament seleccionats en les corresponents Olimpíades Locals en representació dels seus corresponents districtes universitaris i Comunitat Autónoma.

 

Las Olimpíades Locals, a la Comunitat Valenciana, des del seu origen, foren organitzades per la AQCV junt a totes las universitats públiques valencianes i amb la col·laboració d’algunes empreses i institucions públiques o privades interessades en col·laborar amb la finalitat de l‘Olimpíada.

Convocatoria

Poden participar els alumnes que cursen 1er ó 2on de batxiller a qualsevol Centre de la Comunitat Valenciana, que presenten la inscripció dins del termini establert. Cada alumne que es presente ha de ser avalat per un professor del seu Centre, preferentment pel professor de Química.

Se recomana presentar un maxim de 3 alumnes per grup de quimica si be se deixa al criteri del professor poder aumentar este numero si considera que existix un major Nº d’alumnes motivats cap al estudi de la quimica.

Organitzadors

 1. Associació de Químics de la Comunitat Valenciana
 2. Universitat d’Alacant
 3. Universitat Jaume I de Castelló
 4. Universitat Miguel Hernández d’Elx
 5. Universitat de València
 6. Estudi General
 7. Universitat Politècnica de València

Inscripcions

Els interessats registraran la seua inscripció abans del 17 de Febrer de 2021, mitjançant la pàgina web https://colegioquimicos.com/inscripcion-las-olimpiadas/ o bé per e-mail: olimpiada@colegioquimicos.com

Data de realització de la prova

Abans de la prova general, els alumnes adscrits a la UV i a la UPV tenen una prova de preselecció, la informació de la qual apareix en el link: Preselección en Valencia

 

Esta fase tindrá lloc, simultàniament, a totes les universitats de la Comunitat Valenciana, el dia 5 de març de 2021, divendres, a les 16:00 h als següents llocs:

Alumnes preseleccionats procedents de la Universitat de València i de la UPV.

 

Alumnes preseleccionats dels centres adscrits a la Universitat Politècnica de València i a la Universitat de València:

 • a l’aula F-1.4 de la Facultat de Química de la Universitat de València (Campus de Burjassot – Paterna).

 

Alumnes de centres adscrits a :

 • Universitat d’Alacant Aulario I, aulas A1/1-50X, A1/1-54P, A1/1-55P
 • Universitat Jaume I de Castelló a l’Aula Magna, de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE). Campus Riu Sec
 • Universitat Miguel Hernández d’Elx, Aula 1.4, edifici Arenals (Campus de Elx))

Els tres primers classificats de cada districte universitari accediran a la Fase Nacional.

Programa

El programa de continguts de la prova serà el següent:

 • T.A.M. i càlculs estequimètrics
 • Formulació orgànica i inorgànica
 • Estructura de la matèria. Taula periòdica. Propietats periòdiques
 • Enllaç químic
 • Energia de les reaccions químiques i espontaneïtat.
 • Cinètica Química.
 • Equilibri Químic.
 • Equilibri de Dissolució-Precipitació.
 • Reaccions de transferència de protons. Equilibri Àcid-Base.

Format

Exercici pràctic:

integrat per 3 problemes. Durada 90 minuts.

Exercici Teòric:

35 preguntes d’opció múltiple. Cada qüestió constarà de 4 opcions, sent solament 1 opció la vertadera. Durada 90 minuts.

Inscríbete en la Olimpiada

Inscríbete en la Olimpiada

Te ofrecemos toda la información que necesitas